Какво да изберем: фирма или майстор на свободна практика?

Колкото и да се отлага, все някога се налага да се прави ремонт, а той лесно се превръща в ад, когато не си намерите правилният  изпълнител.В почти всяка дейност, свързана с ремонта на жилището, се появява нуждата от не един специалист в дадена сфера – дали водопроводчик, бояджия или електричар.  И докато едни избират да направят ремонта на жилището си сами, други разчитат на невинаги ефективния модел - да наемем "препоръчан от познат" майстор.

Защо да се обърнем към фирма?

  •  Тя дава гаранция за ремонта. Ако се констатира проблем през периода на гаранцията, фирмата поема отстраняването му със собствени средства. Повечето майстори не дават гаранция поради собствени причини.

  •        Тя разполага с предварително подбрани според уменията им майстори за всички довършителни строителни работи и те са координирани от техническо лице, а не всеки да работи “както си знае.”

  •         Сключва се договор в който са включени количества, анализи и цени на видовете строителни работи, който дава възможност на потребителя при некачествено изпълнение от страна на фирмата, да си потърси правата чрез Комисията за защита на потребителите или чрез съда.

  •          Фирмата не ви ангажира с никакви дейности по ремонта или строителството. Доставката на материали до обекта, независимо от това къде се намира, се поемат и координират от самата фирма.

  •          Можете спокойно да предоставите достъп до обекта, без да се притеснявате за неговата сигурност.

 

Фирмата не взема ли повече, отколкото майсторите на свободна практика?

Всяка строителна фирма има повече разходи, в сравнение със свободно наетите майстори. При тях се пресмятат разходите за, данъци и осигуровки като отделно добавя към цената и печалбата си.

Всеки би могъл да си направи извод -  дали няма да е по-удобно за вас, по-сигурно и по-изгодно да наемете фирма и да контактувате със строителен инженер за вашите желания и как да изглежда вашият дом. Ако изберете фирмата пред майстор на свободна практика, то вие държите на доброто качествено изпълнение, а не на ниската цена.

 

Ремонт Строй Консулт ЕООД